Back to Blog

7 περιοχές με ποιοτική παραγωγή κάνναβης

Η κάνναβη είναι ένα από τα φυτά που συναντάμε σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Διαφορετικές ποικιλίες, ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων από την Ασία μέχρι την Αφρική, Αμερική, Αυστραλία, Ευρώπη. Ανάλογα την περιοχή αναπτύσσονται αντίστοιχα ανάλογα χαρακτηριστικά. Το Cannavico μετράει 7 περιοχές με ποιοτική παραγωγή κάνναβης!

1) Νεπάλ

Το Νεπάλ έχει επίσης μεγάλη ιστορία στην παραγωγή και κατανάλωση κάνναβης. Ενώ είναι γνωστό για την παραγωγή ενός τοπικού χασισιού, το τσάρας. Μέχρι το 1973, η κάνναβη στο Νεπάλ ήταν ελεύθερη και αποτελούσε μέρος της κουλτούρας των ίδιων των κατοίκων. Το Κατμαντού και ιδιαίτερα ο αποκαλούμενος δρόμος «freak street» αποτελούσε αγαπημένο προορισμό και τόπο συνάντησης καπνιστών και των χίπιδων. Οι ποικιλίες που φύονται στο Νεπάλ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές σε κρύες θερμοκρασίες, έχουν γρήγορη περίοδο άνθισης και παράγουν πυκνά άνθη, πλούσια σε ρητίνη.

2) Μαρόκο

Το Μαρόκο έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια και χρήση της κάνναβης. Το χασίς από το Μαρόκο είναι γνωστό παγκοσμίως για την εξαιρετική του ποιότητα,καθώς είναι πλούσιο σε ρητίνη.. Η οροσειρά του Ριφ είναι γνωστή για τις μεγάλες εκτάσεις καλλιέργειας κάνναβης. Οι κάτοικοι συνήθιζαν να αναμειγνύουν κιφ (kief, δηλαδή τη ρητίνη από την αποξηραμένη κάνναβη), ανακατεμένο με μαύρο καπνό.

3) Λίβανος

Στο Λίβανο, η παραγωγή χασίς είχε ποινικοποιηθεί ήδη από το 1926, ενώ η καλλιέργεια κάνναβης απαγορεύτηκε μόλις το1992, ύστερα από πιέσεις των Η.Π.Α.. Ωστόσο, από τον Απρίλιο του 2020, ο Λίβανος έγινε η πρώτη αραβική χώρα που νομιμοποίησε την καλλιέργεια κάνναβης για φαρμακευτικούς και ιατρικούς λόγους όπως και την καλλιέργεια ποικιλιών με χαμηλό THC, για εμπορική χρήση. Η κοιλάδα Μπεκάα, αποτελούσε πόλο έλξης για τους λάτρεις του καλού χασίς. Πολλοί, παρομοιάζουν τις ποικιλίες του Λιβάνου με τις ελληνικές ποικιλίες.

4) Κολομβία

Γνωστή για την παραγωγή ποικιλιών Sativa. Χωρίς την κολομβιανή σατίβα, γνωστή ως Colombian Gold δε θα υπήρχαν ποικιλίες όπως ΑΚ-47, orange bud και skunk.

5) Μαλάουι

Πως γίνεται να λείπει από τις 7 περιοχές με ποιοτική παραγωγή κάνναβης, το Μαλάουι;! Παρότι είναι μια αρκετά φτωχή χώρα το Μαλάουι διαπρέπει στην παραγωγή κάνναβης πάνω από 50 χρόνια. Το ιδιαίτερο και πολυποίκιλο κλίμα της παράγει ίσως τις δυνατότερες και πιο ψυχεδελικές Sativa ποικιλίες που υπάρχουν στον πλανήτη. Λέγεται ότι τις πρώτες ποικιλίες κάνναβης στο Μαλάουι τις πήγαν οι Άραβες τον 10ο-15ο αιώνα όπου εγκλιματίστηκαν πλήρως και μας προσέφεραν κάποιες από τις καλύτερες ποικιλίες στον πλανήτη.

6) Ελλάδα

Η Ελλάδα μέχρι το 1930 ήταν γνωστή παραγωγός κάνναβης. Είχε να αναδείξει τόσο τοπικές ποικιλίες από τις οποίες παρήγαγαν μέχρι χασίς το οποίο εξάγονταν σε διάφορες χώρες. Ήταν γνωστή επίσης και για την επεξεργασία κάνναβης αφού διέθετε 12 κανναβουργεία σε όλη την επικράτεια. 

7) Ουρουγουάη

Αφήνουμε για το τέλος τη χώρα που έγραψε τη δικιά της ιστορία, αποποινικοποιώντας τη χρήση κάνναβης από το 2013. Πλέον είναι το πρώτο κράτος στον κόσμο που επιτρέπεται η παραγωγή και καλλιέργεια κάνναβης ακόμα και για προσωπική χρήση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Blog