Back to Blog

Αθλητές και κανναβιδιόλη – 7 χρήσιμες πληροφορίες

Αθλητές και κανναβιδιόλη – 7 χρήσιμες πληροφορίες

Γιατί άραγε οι αθλήτριες/ες χρησιμοποιούν κανναβιδιόλη; Βρήκαμε 7 χρήσιμες πληροφορίες τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας! Πριν μπούμε στο ψητό, ας πούμε ότι η κανναβιδιόλη (CBD) είναι ένα από τα κανναβινοειδή με πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Έρευνες δείχνουν τη θετική της επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και όχι μόνο καθώς έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Κανναβιδιόλη χρησιμοποιούν και οι αθλητές για τους εξής λόγους…

1) Η κανναβιδιόλη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι οι αθλητές διατηρούν το σώμα τους δυνατό και υγιές χωρίς άγχος και επομένως περιττές τοξίνες

2) Η ουσία Cbd προστατεύει και ενισχύει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση της ζωτικότητας στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρμονία τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα

3) Συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών με φυσικό τρόπο. Έτσι μειώνονται οι κράμπες και οι σπασμοί των μυών όπως και οι πιθανότητες να δημιουργηθούν προβλήματα σε μύες και τένοντες.

4) Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για όλους τους ανθρώπους. Οι αθλήτριες/ες αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Είναι οι ώρες που το σώμα ξεκουράζεται και χαλαρώνει τους κουρασμένους μύες. Τι καλύτερο από έναν ωραίο ύπνο λοιπόν!

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες ακόμα…

5) Ανακουφίζει από το άγχος και την κούραση. Ήδη ξεκινώντας από μια μικρή δοσολογία. Έτσι αρχικά νιώθουν ευεξία οι αθλήτριες και αθλητές ενώ έχουν και καλύτερες επιδόσεις.

6) Συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών. Κανένα άτομο δε θα επιθυμούσε να έχει χρόνιες φλεγμονές καθώς αυτό έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Η κανναβιδιόλη έχει αντιφλεγμονώδη δράση, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν  αντίστοιχα προβλήματα.

7) Επιταχύνει την ανάρρωση. Καθώς η κανναβιδιόλη είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη δράση, η χρήση είτε με τη μορφή κρέμας, είτε σε μορφή ελαίου, είτε σε κάψουλες είναι αποτελεσματική αφού ανακουφίζει από τον πόνο, επιταχύνοντας τη διαδικασία της ανάρρωσης.

Σας άρεσε;! Συνεχίστε την πλοήγησή σας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Blog