Back to Blog
Oi Anthoi tis kannavis

Οι Ανθοί της κάνναβης

Οι Ανθοί της κάνναβης

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Οι ανθοί της κάνναβης είναι τα μέρη του «θηλυκού» φυτού της κάνναβης, που συγκομίζονται στο τέλος της ζωής του φυτού. Το φυτό της κάνναβης είναι ετήσιο. Η σπορά γίνεται τον Μάρτιο και η συγκομιδή τον Οκτώβριο, αλλά μπορεί με το κατάλληλο φως να μεγαλώνει όλο το χρόνο.

Οι ανθοί της κάνναβης έχουν πολλά ονόματα όπως μπουμπούκια, φούντες, χόρτο, παπάδες και άλλα.

Στην Ελληνική αγορά, συναντάμε διάφορες ποικιλίες του άνθους της κάνναβης του γένους Cannabis Sativa L με 0.2% THC με πάρα πολλά διαφορετικά αρώματα και γεύσεις. Στο κατάστημά μας θα βρείτε άνθη με διάφορα αρώματα και γεύσεις που θα σας συναρπάσουν!

Άλλωστε η κάνναβις είναι το μόνο φυτό με τόση μεγάλη ποικιλία σε αρώματα! Στη φύση συναντάμε διάφορα λουλούδια που μυρίζουν το ίδιο όπου και να πάμε πχ. το τριαντάφυλλο μυρίζει πάντα τριαντάφυλλο.

Τα λουλούδια της κάνναβης όμως μπορούν να έχουν πολλά διαφορετικά αρώματα. Μπορεί να συναντήσετε άνθη που μυρίζουν κεράσι, φράουλα, λεμόνι, μανταρίνι, χώμα και ξύλο ή ακόμα και πετρέλαιο! Αυτό γίνεται γιατί η κάνναβις είναι ετήσιο φυτό και είναι εύκολο να το επηρεάσουμε έτσι ώστε οι επόμενές του γενιές να αναπτύσσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Για παράδειγμα μπορούμε να το αναπαράγουμε για πιο μεγάλους ανθούς, για μεγάλα μυώδη κλαδιά για κλωστική και δομική χρήση, κ.ο.κ.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να μεγαλώσουμε ποικιλίες με συγκεκριμένα ποσοστά κανναβινοειδών και στη συνέχεια να τα κλωνοποιήσουμε για ιατρική χρήση. Μπορούμε για παράδειγμα να αναπαράγουμε μόνο τα φυτά με έντονο άρωμα λεμονιού, έτσι ώστε, μετά από μερικές γενιές, σχεδόν όλοι μας οι σπόροι να παράγουν φυτά με άνθη που έχουν άρωμα λεμονιού.

Αυτή η μοναδική ικανότητα της κάνναβης να προσαρμόζεται γρήγορα στις συνθήκες, είναι που τελικά της δίνει τα μοναδικά της χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή και έχει δημιουργήσει ολόκληρη κουλτούρα γύρω από το φυτό, που εκφράζεται διαφορετικά σε κάθε μεριά του κόσμου.

Back to Blog