Back to Blog
Χρήσεις της Κάνναβης

Χρήσεις της Κάνναβης

Η φύση έχει να αναδείξει μια ατελείωτη σειρά από βότανα τα οποία έχουν διάφορες ευεργετικές ιδιότητες για τον άνθρωπο. Ένα από αυτά είναι και η κάνναβη. Πρόκειται για ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των κνιδωδών ενώ περιλαμβάνει ένα είδος την Cannabis Sativa, το οποίο ωστόσο απαντάται σε διάφορες ποικιλίες. Μπορεί να απαγορεύτηκε στις Η.Π.Α. το 1938 και να ξεκίνησε από τότε μια παγκόσμια πολιτική προπαγάνδας κατά του φυτού και των παραγώγων του, ωστόσο πριν τη χρονιά της απαγόρευσης η κάνναβη ήταν γνωστή σε διάφορες γωνιές της γης ως θεραπεία, ψυχαγωγία αλλά και ένδυση, παραγωγή χαρτιού όπως και μια πολύτιμη διατροφή εν γένει.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες σε όλον τον κόσμο για την ανάδειξη των ιδιοτήτων του φυτού ώστε να νομιμοποιηθεί και να μπορεί να γίνεται ελεύθερα χρήση αυτού για βιομηχανική, θεραπευτική αλλά και ψυχαγωγική χρήση.

Στη χώρα μας έχει νομιμοποιηθεί η καλλιέργεια και η παραγωγή προϊόντων κάνναβης (Cannabis Sativa L. ) με THC <0,2% για βιομηχανική χρήση, ενώ είναι νόμιμη και η ιατρική χρήση της σε ασθενείς με ποικιλίες που έχουν THC >0,2%.

Τα προϊόντα που φιλοξενούμε στο κατάστημά μας προέρχονται από ποικιλίες της κάνναβης (Cannabis Sativa L.) με THC <0,2%. Διαθέτουμε τσάι κάνναβης, ανθούς, καλλυντικά, λάδι CBD αλλά και διάφορα αξεσουάρ όπως και είδη καπνιστού.

Παρακάτω κάποιες από τις χρήσεις της κάνναβης και τις ιδιότητές της.

Χρήσεις της Κάνναβης

  • Υφάσματα

Τα υφάσματα από κάνναβη όπως και τα σχοινιά είναι πολύ πιο ανθεκτικά από το βαμβάκι ενώ έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

  • Διατροφή

Οι σπόροι και το λάδι από σπόρους κάνναβης είναι από τα πιο πλούσια σε διατροφική αξία τρόφιμα στον κόσμο, αφού περιέχουν πρωτεϊνες, αμινοξέα, ωμέγα 3- ωμέγα 6,βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

  • Καλλυντικά

Έχει παρατηρηθεί ότι η κάνναβη έχει αντιφλεγμονώδη δράση, έτσι αποτελεί τον καλύτερο φυσικό σύμμαχο για την πρόληψη αλλά και θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων.

  • Οικοδομική ύλη

Τα τούβλα από κάνναβη αποτελούν ένα εξαιρετικό υλικό ως οικοδομική ύλη αφού έιναι ανακυκλώσιμα, αντισεισμικά ενώ είναι ένα εξαιρετικό πυρίμαχο υλικό.

  • Χαρτί

Το χαρτί από κάνναβη δεν είναι καινούργια ανακάλυψη αν αναλογιστούμε ότι η πρώτη Βίβλος του Γουτεμβέργιου τυπώθηκε σε χαρτί κάνναβης. Επιπλέον η κάνναβη μεγαλώνει πολύ γρηγορότερα σε σχέση με έναδέντρο οπότε εύλογα αποτελεί πολύ καλύτερη και συμφέρουσα για το περιβάλλον λύση..

  • Πλαστικό

Το πλαστικό από κάνναβη σίγουρα είναι προτιμότερη λύση από το πλαστικό του πετρελαίου, αφού είναι 100% βιοδιασπώμενο.

  • Καύσιμα

Οι υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στην κάνναβη μπορούν να μετατραπούν σε ένα ευρύ φάσμα πηγών ενέργειας από βιομάζα μέχρι υγρό καύσιμο.

  • Φάρμακα

Η κάνναβη από την αρχαιότητα ήταν από τα βότανα με θεραπευτική δράση.  Πλούσια σε κανναβινοειδή, τερπένια και φλαβονοειδή σίγουρα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Blog